nieuwste roman Lindi Melse Checklist voor de perfecte man

The word is out! Op 6 mei 2024 verschijnt mijn tweede feelgood roman Checklist Voor De Perfecte Man. Het was heerlijk om aan dit boek te schrijven vol herkenbare elementen die ik heerlijk kon uitvergroten in dit verhaal. Ik zal zo meer vertellen over het schrijfproces, maar eerst vertel ik je graag waar mijn nieuwste roman over gaat:

Violet streeft naar perfectie. Al zeven jaar lang helpt ze als succesvolle opruimgoeroe klanten op weg naar de perfecte woning. Haar rommelige moeder snapt niks van haar werk en blijft zeuren dat het tijd is voor een man. Om te bewijzen dat ze het prima alleen redt, maakt Violet een checklist voor de Perfecte Man waar toch niemand aan kan voldoen.

Maar dan komt ze Victor tegen, die op alle punten scoort. Hij sluit zelfs zó goed aan bij haar wensen dat ze hem niet durft voor te stellen aan haar moeder. Daarom neemt ze haar medewerker Carlo mee, die niks scoort op haar checklist, maar waar heel de familie enthousiast over is. Zou ze de ware gevonden hebben in Victor? Of komt ze erachter dat liefde vinden iets anders is dan een lijstje afvinken?

Perfectie & Liefde

Het was echt ontzettend leuk om dit verhaal te schrijven. Vooral omdat Violet een type is dat nogal perfectionistisch is. Best wel herkenbaar, want ik wil ook altijd ‘goed’ werk leveren. Uiteraard is dit personage flink aangedikt, net als de situaties waarin ze terechtkomt. En dat maakt het schrijven van een roman ook zo fijn. Het is niet mijn leven, maar een bedacht personage dat allerlei dingen overkomt.

Daarnaast heb ik ook erg genoten van het schrijven over de kinderen van de zus van Violet. Een tweeling die heerlijk bijdehand is. Deze twee zag je ook al voorbij komen in mijn ebook Knetterende Kerstbomen, die je hier bij Bol kunt kopen. Het is dan ook erg leuk om een crossover te doen. Dat houdt in dat personages uit eerdere boeken weer langskomen komen in je nieuwe boek. Dus houdt je ogen open of je herkenbare personages tegenkomt 😉

Liefde

Het schrijven over de liefde vind ik het mooiste wat er is. Want er komen heel wat gevoelens bij kijken die je in woorden probeert te vatten. En juist in deze roman wil Violet de liefde vinden in Victor, die voldoet aan alles op haar lijst, maar is hij eigenlijk wel de ware voor haar? En wie is die Carlo die al jaren voor haar bedrijf werkt? Waarom ziet ze hem niet staan? En kan Violet altijd streven naar perfectie?

Levensles

Ik denk dat het naast dat het een heerlijk vermakelijk verhaal is er ook zeker een kern van diepgang in zit. Wat kun je verwachten van het streven naar perfectie? En in hoeverre kun je jouw idealen (lijsten) projecteren op je omgeving? Welke eisen mag je aan jezelf blijven stellen, voordat je inziet dat het misschien ook veel van jezelf vraagt? Ik denk dat het verhaal je aan het denken zet en je een kijkje geeft in het leven een perfectionist, die tegen misschien wel herkenbare tegenslagen aanloopt.

Pre-order

Maar genoeg over de inhoud, voordat ik teveel verklap 😉 Je kunt mijn nieuwste roman al als pre-order bestellen. Hij zal dan z.s.m. verzonden worden, zodra ik hem in huis heb. Je bestelt hem hier.

Post a Comment