Prentenboek Schildpad Lindi Melse

Ahh het is zover. Begin vorige maand borrelde de creativiteit flink en schreef ik eindelijk het verhaal uit dat ik al jaren in mijn hoofd had. Ik vertelde het verhaal over de schildpad al aan onze kinderen toen de oudste twee jaar was, dus dat is alweer vier jaar geleden! Inmiddels zijn we twee kinderen rijker, dus toen ik merkte dat mijn handen begonnen te jeuken en de woorden kwamen was mijn World bestand zo geopend en begon ik met het opschrijven van het verhaal.

En dat werd natuurlijk bijschaven en bijschaven. Uiteindelijk telt het ongeveer 900 woorden en besloot ik het ook nog op rijm te zetten. Ik vond het overigens nog best een klus om alles goed te laten rijmen en het ook nog een leesbaar verhaal te laten zijn. Maar ik ben tevreden over het resultaat. Het ritme zit er goed in en ik ben heel benieuwd hoe het straks zal uitpakken.

Prentenboek schrijven en illustreren

Bij mijn kaartencollectie voor kaartje2go kan ik mijn illustratie en teken skills kwijt. Maar hoe gaaf is het als zowel mijn schrijf en teken talenten gecombineerd zouden kunnen worden. Dat leek mij wel een mooie uitdaging. Dus toen ik mijn manuscript van de schildpad af had geschreven kon het illustreren beginnen. Uiteindelijk heb ik vier illustraties uitgewerkt die ik samen met mijn manuscript opstuurde naar een uitgeverij. En nu is het afwachten geblazen! Want het kan wel drie maanden duren voor er een reactie komt. Super spannend natuurlijk, maar ook erg leuk! Keep you posted.

Post a Comment