Inzending zomerse schrijfwedstrijd Lindi Melse

Yes, vandaag stuurde ik mijn korte verhaal van 13.000 woorden in voor de schrijfwedstrijd ‘Slipperdagen en Zomerjurken’. Ik zag de wedstrijd begin januari voorbij komen en besloot een poging te wagen. Het moest gaan om een verhaal dat zich afspeelt in Nederland en moest vooral met de volgende thema’s te maken hebben: de zomer, ijsjes, tulpen, molen etc. Lekker zomerse én Hollandse elementen dus. Ik gebruikte een aantal onderwerpen en zo werd mijn verhaal ‘Lichtjes in de molen’ geboren.

Proeflezers en herschrijven

Er was een limiet op het aantal woorden (max. 15.000) en ik bleef er gelukkig onder. Met negen hoofdstukken is het verhaal uiteindelijk af, maar ik maak een verhaal niet alleen. Waar er straks nog een redacteur over mijn debuut gaat, zodat alle laatste foutjes eruit worden gesloopt, heb ik die niet zomaar tot mijn beschikking voor een schrijfwedstrijd. Daarom plaatste ik een oproep op mijn Instagram voor proeflezer om lezers te zoeken die het leuk vonden om mijn korte verhaal te lezen en daar feedback op te geven. Gelukkig reageerde er een heel aantal en dankzij de kritische feedback en opbouwende woorden herschreef ik mijn verhaal verder.

Feedback krijgen van mensen die je helemaal niet kent, vond ik best wel even spannend. Maar inmiddels weet ik ook dat het geen commentaar op mij is, maar op mijn verhaal. En het is alleen maar om je verhaal nog scherper neer te zetten. Ik denk dat het nu een leuk, grappig en romantisch verhaal is geworden, waar je als lezer echt van zal genieten.

Waar gaat het over?

Benieuwd waar mijn korte verhaal over gaat? Ik schreef hieronder de flaptekst (ook wel blurb genoemd).

Wietske vindt één ding echt belangrijk en dat is communicatie. Dat heeft ze geleerd nadat ze acht jaar geleden wegvluchtte uit Friesland. Nu heeft ze een week vakantie en zijn al haar vriendinnen weg, dus gaat ze terug naar haar ouderlijk huis.

Daar loopt ze Foppe tegen het lijf, dé reden dat ze destijds halsoverkop is vertrokken. De ontmoeting tussen hun twee loopt allesbehalve soepel en Wietske overtuigd zichzelf ervan dat snel terug wil naar de grote stad. Maar hoe langer ze in het dorp en bij Foppe in de buurt is, beginnen de twijfels toe te slaan…

Zondag 13 maart worden de vier winnaars bekend gemaakt, dus ik ga heel hard duimen zodat ik hopelijk straks een plekje in de omnibus kan bemachtigen!