Lindi Melse schrijft tweede feelgood roman

Deze week stond ik ook groot in de krant! Hoe leuk is dat. Lees hieronder het persbericht:

CULEMBORG • De tweede feelgood roman van de Culemborgse Lindi Melse verschijnt op maandag 6 mei: Checklist voor de perfecte man. Een roman over het streven naar perfectie, doelen stellen en het vinden van de juiste man.

De inspiratie voor dit verhaal ontstond door een programma dat ze een tijd geleden keek. Hierbij ruimde een team een heel huis op en ordende alles op de kleuren van de regenboog. Toen werd het zaadje geplant voor dit verhaal.

‘Wat als’ vragen

“Tijdens het kijken van het programma dacht ik: wat nou als je erg van orde en structuur houdt, je een tikkeltje perfectionistisch bent en dat doortrekt naar je eigen leven. Wat zou er dan gebeuren met een personage en haar omgeving, en wat zou dat betekenen voor een liefdesverhaal? Het zijn vaak de ‘wat als’-vragen die me aansporen om een nieuw verhaal te schrijven.”

Hier gaat het over

Checklist voor de perfecte man gaat over Violet die streeft naar perfectie. Al zeven jaar helpt ze als succesvolle opruimgoeroe klanten op weg naar de perfecte woning. Haar rommelige moeder snapt niks van haar werk en blijft zeuren dat het tijd is voor een man. Om te bewijzen dat ze het prima alleen redt, maakt Violet een checklist voor de Perfecte Man waar toch niemand aan kan voldoen.

Maar dan komt ze Victor tegen, die op alle punten scoort. Hij sluit zelfs zó goed aan bij haar wensen dat ze hem niet durft voor te stellen aan haar moeder. Daarom neemt ze haar medewerker Carlo mee, die niks scoort op haar checklist, maar waar heel de familie enthousiast over is. Zou ze de ware gevonden hebben in Victor? Of komt ze erachter dat liefde vinden iets anders is dan een lijstje afvinken?

Personages op jezelf baseren

“Vaak krijg ik de vraag of een personage op mijzelf lijkt,” aldus Lindi. “Ik denk dat je als schrijver altijd wel een stukje van jezelf in een verhaal legt, hierdoor wordt een verhaal geloofwaardiger en ook levendiger. Zo ben ik zelf wel een beetje perfectionistisch en die eigenschap heb ik helemaal uitvergroot bij Violet. Het is erg leuk om hiermee te spelen en de grenzen van het personage op te zoeken. Eigenlijk is het de taak van een auteur bij een feelgood roman om een personage in moeilijkheden te brengen en er daarna weer voor te zorgen dat het verhaal goed afsluit. Het genre heet tenslotte niet voor niets feelgood. Een erg leuke uitdaging dus.”

Boekpresentatie 10 mei
Op vrijdagavond 10 mei vindt de boekpresentatie plaats bij boekhandel Tomey. De inloop is vanaf 18:30 uur en de avond start om 19:00 uur. Het belooft een gezellige avond te worden, waarbij Lindi Melse geïnterviewd zal worden door Denise Meijer, tevens een feelgood schrijfster uit Culemborg. Iedereen is van harte uitgenodigd om erbij te zijn. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd en uiteraard is er de mogelijkheid om het nieuwste boek van Lindi Melse aan te schaffen en te laten signeren. Op de hoogte blijven van haar werk? Volg Lindi dan op Instagram @lindimelse

Checklist voor de perfecte man is vanaf 6 mei te koop voor €17,95. Eveneens is het boek beschikbaar als E-book en luisterboek. Het boek wordt uitgegeven door Dutch Venture Publishing.

Post a Comment