Cursus feelgood boek schrijven

Jeej! Er is weer een mijlpaal afgerond in mijn droom om mijn eigen boek te laten uitgeven. Ik ronde namelijk deel 1 & 2 van de feelgood cursus af. Ik heb ontzettend veel geleerd en het allerleukste vond ik om tijdens de cursus met mijn bestaande manuscript verder te gaan. Hierdoor zag ik letterlijk, en door veel hard werken, mijn verhaal steeds meer body krijgen. Benieuwd waar ik de cursus heb gevolgd? Dat deed ik hier.

En nu? Ja, dat is een goede vraag. Het voelde een beetje als een eindstation, maar gelukkig had ik al een volgend traject bedacht. Namelijk om met een schrijfcoach in mijn verhaal te gaan duiken.

Ik koos voor Marijke Vos. Zij is zelf schrijfster en heeft onlangs haar zesde roman geschreven. Vorig jaar las ik voor het eerst een boek van haar en toen dacht ik: ik heb ook nog een verhaal liggen van 45.000 woorden en ik denk dat hier wel een tof verhaal in zit. Dus eigenlijk zijn haar eigen schrijfsels voor mij een aanleiding geweest om zelf aan de slag te gaan. Dus hoe leuk is het dan om door haar begeleidt te gaan worden! Vind ik heel leuk dus en spannend natuurlijk. Want een schrijfcoach is er niet alleen om je lof toe te juichen, maar ook kritisch te zijn. En dat laatste vind ik soms best lastig.

Dat ik feedback soms lastig vind dat merkte ik al tijdens de feelgood cursus. Je legt toch je ziel en zaligheid in je verhaal, dus kan het soms even slikken zijn als er suggesties worden gedaan. Maar gelukkig brengt feedback, zolang het opbouwend is, je ook naar een hoger niveau. En dat is waar ik het voor doe. Het is een lange weg om van een idee een goed verhaal te maken, maar ik ga ervoor!