Vandaag sta ik in de krant met de aankondiging van de boekpresentatie. Hoe leuk? Hieronder lees je het artikel dat ook online bij het Kontact is verschenen:

CULEMBORG • Lindi Melse presenteert op vrijdagavond 6 oktober bij boekhandel Tomey in Culemborg haar feelgood debuutroman Een contract vol liefde. Mischa Peters, de wethouder van Cultuur, zal aanwezig zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. 

“Na maanden schrijven, schrappen en herschrijven is het dan eindelijk zover”, vertelt Lindi trots. “Mijn verhaal gaat de wijde wereld in. Het is tijd om de personages los te laten en dat valt nog niet mee. Ik heb ontzettend genoten om de verschillende karakters te bedenken en tot leven te wekken op papier. Maar het is tegelijkertijd ook erg leuk dat de lezers kennis met ze gaan maken.” 

Feelgood genre in de schijnwerpers
Tijdens de boekpresentatie zal het feelgood genre in de schijnwerpers staan. “Een genre dat vaak voor lief wordt genomen, terwijl het zorgt voor een flinke dosis humor, romantiek en een diepere laag”, aldus Lindi. “Lezen mag vooral gewoon ontspannend zijn, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen dat je geen literatuur leest.”

Lindi zal worden geïnterviewd door de Culemborgse feelgood-schijfster Denise Meijer. “Al ruim vier jaar woon ik samen met mijn gezin in deze stad. Een fijne plek waar aandacht is voor cultuur. Daar draag ik graag mijn steentje als schrijver aan bij.”

Het idee voor het boek
Het idee voor haar debuut begon alweer meer dan vijf jaar geleden op een camping in Frankrijk. Ze opperde een idee aan haar man met de woorden: “Wat nou als ik een verhaal schrijf over een jonge vrouw die per ongeluk tussen een groep senioren komt te wonen, verliefd wordt, een grote fout op het werk maakt, waardoor haar kantoor dreigt te worden uitgezet…”

Zo ging het balletje destijds rollen, maar het duurde nog wel even voordat ze daadwerkelijk het volledige verhaal uitschreef. Pas na de geboorte van hun derde kind, vond ze het tijd om het verhaal uit te schrijven. “Ik dacht: als ik drie kinderen op de wereld kan zetten, dan gaat het me ook lukken om mijn debuut af te maken”, lacht Lindi. En zogezegd, zo gedaan. “Het verhaal is geschreven, het boek gedrukt, de hoogste tijd om het met iedereen te delen. Het is spannend en ontzettend leuk tegelijkertijd.”

Boekpresentatie 6 oktober
Iedereen is welkom om op vrijdagavond 6 oktober aanwezig te zijn. Lindi Melse zal meer vertellen over haar debuut en een kijkje geven in het schrijverschap. Vanaf 18.30 is de inloop. Om 19.00 zal de avond beginnen en duren tot 20.00. De toegang is gratis en voor hapjes en drankjes wordt gezorgd.

Uiteraard is het mogelijk om ter plekke het boek aan te schaffen en te laten signeren. Vanaf maandag 9 oktober is Een contract vol liefde bij boekhandel Tomey te koop voor 17,95 euro. Eveneens is het boek beschikbaar als E-book en luisterboek. 

Post a Comment