Van ruwe schets naar kunstwerk

Geïnspireerd door de snailmail stempel uit mijn vaste stempelcollectie, maakte ik een schets van een slak en een meisje. Ik was helemaal weg van de schattige stijl, maar nu wilde ik het nog omzetten naar een mooi gekleurd werk. En dat was nog niet zo gemakkelijk. Soms vergis ik me er namelijk wel eens in dat schilderen op doek, totaal anders kan zijn dan schilderen op papier. Zeker als het meer de illustratieve kant op gaat in plaats van wilde kleuren op doek.

Zo begon ik op dik, 300 grams, papier. Ik zette de schets op en begon daarna te schilderen. Uiteindelijk raakte de kleuren van de bloemen door elkaar en besloot ik te stoppen met dit werk.

2

Na een aantal weken wilde ik toch weer graag aan de slag en besloot ik een hele nieuwe poging te wagen. Ik gebruike verschilden elementen uit het eerste geschilderde werk en zette een tweede tekening op. Zo gebruikte ik de paddenstoel, de bloem en het idee van het gras opnieuw als achtergrond. Maar na weer een hoop getob, besloot ik dat het nog niet goed was.

1

Tijdens La Rue et toi, op de rustige momenten besloot ik weer opnieuw een schets op te zetten. Ik had in de supermarkt een blok papier gevonden, 200 grams, waar ik ook op kon schilderen. Ik besloot om nu de gehele achtergrond weg te laten en me alleen te focussen op de slak en het meisje. En zie hier het resultaat!

slak post5

Ik ben erg blij met het resultaat! Het was een heel proces om tot dit eindresultaat te komen, maar het was het meer dan waard :)

Wil jij dit werk als ansichtkaart hebben? Bestel dan nu onderstaande set.

6
Dan ontvang je:
* 1 snailmail stempel,
* 1 gekleurde enveloppe,
* 2 bruine sluitzegels,
* 2 witte sluitzegels,
* 1 gekleurd stempelkussen

* 1 ansichtkaart!

Samen voor €9,95*! (*exclusief verzending)

Volg mij ook via:
Facebook, Twitter, InstagramPinterest & mijn persoonlijk blog.

Geef een reactie