Van 3D logo naar stempel

Vorige week kreeg ik een ontzettend leuk en speciaal verzoek. De directrice van basisschool de Bijenschans wilde alle collega’s aan het begin van het schooljaar iets speciaals geven. Namelijk een stempel met hun logo en de naam van de collega’s erbij. Ik kreeg het logo toegestuurd, alleen moest het logo eerst nog worden omgezet naar stempel ontwerp. Maar wat is een stempelontwerp nu eigenlijk?

Omzetten logo

In veel afbeeldingen, en net zoals in het logo hieronder, zie je kleuren, schaduwen en bijvoorbeeld 3D effecten. Een stempel kan niet op deze manier gemaakt worden. Een afbeelding moet voor een stempel bestaan uit maar twee kleuren, zwart & wit, zonder grijswaarde en uit lijnen. Als je dan de afbeelding helemaal zou inzoomen, blijven er lijnen zichtbaar in plaats van allemaal kleine blokjes.

blog bijtje

Nu zitten er geen schaduwen meer in op het lijfje en op het gezicht en is het als het ware een plat plaatje geworden. Vervolgens moesten alle namen van alle juffen en één meester de bijtjes worden gezet. In totaal moesten er wel 24(!) verschillende stempels gemaakt worden.

Het resultaat

De stempels liet ik vervaardigen als laser stempel. Toen de stempels binnenkwamen, moest ik ze allemaal nog bevestigen aan een houten schijfje. Ja, 24 keer plakken en stempelen ;) Maar dit proces was het meer dan waard. Zie hieronder het eindresultaat!

stempels af

Heb jij ook een grote stempelbestelling in gedachte of wil je gewoon 1 stempel bestellen? Dat kan! Mail naar kunstinfo@lindimelse.nl voor meer informatie of kijk op deze pagina voor meer info.

Volg mij ook via:
Facebook, Twitter, InstagramPinterest & mijn persoonlijk blog.

One thought on “Van 3D logo naar stempel

Geef een reactie