Een groot werk in opdracht

Drie maanden terug kreeg ik een speciaal verzoek via Etsy. Een klant uit Engeland vroeg of ik een groot kunstwerk voor haar wilde maken, naar aanleiding van de gekleurde artprints die ze in mijn Etsy shop had zien staan. En daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen :)

Experimenteren

Afgelopen december begon ik met het maken van verschillende tekeningen. Ik wilde experimenteren met iets nieuws en zo ontstonden er een aantal gedetailleerde kunstwerken. Ze bestonden niet uit grove kleuren of streken op doek, maar uit fijne lijnen en felle pure aquarel kleuren. Het werd een schouwspel van vrolijke en levendige kleuren.

groot werk blog

Aan de slag

Zoals je misschien wel op bovenstaande foto kunt zien zijn de kunstwerken helemaal niet zo groot. Ze vallen allemaal mooi binnen een A4 formaat en dat vond ik ook wel prima, want aan 1 werk was ik al ruim een dag of twee kwijt. Door de fijne lijntjes en kleurvlaken kostte het heel wat tijd om tot het eindresultaat te komen. Maar hoe kan ik nou een klant weerstaan die mijn werk zo gaaf vind dat ze een enorm exemplaar, 50x70cm, van mijn werk ik haar huis wil hebben hangen? En zo ging ik aan de slag.

groot werk blog3

Nadat ik de hele tekening eerst met potlood had uitgedacht, begon het overtrekken van de lijnen met een watervaste micron pen. Toen dat klaar was kon ik eindelijk beginnen met schilderen.

groot werk blog1

Het resultaat

Precies twee weken voordat ik op vakantie ging had ik het werk af. Wat was het een klus, maar ook ontzettend leuk om eraan te werken. Ik blijf het elke keer interessant vinden om het werk langzaam te zien groeien. Om via foto’s terug te kunnen kijken welke stappen ik allemaal heb genomen om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

Voor de klant maakte ik een grote poster afdruk op het formaat van 50x70cm. Wil jij ook een poster afdruk van mijn werk, zodat het jouw huis kan opvrolijken? Bestel de poster dan nu in mijn shop!

Volg mij ook via:
Facebook, Twitter, InstagramPinterest & mijn persoonlijk blog.

Geef een reactie