Doen waar je gelukkig van wordt

Sinds kort mag ook ik mijzelf een webwinkelheld noemen en vandaag zal ik iets meer over mijzelf vertellen.

Hoe het begon…

Na een aantal jaar gestudeerd te hebben aan de kunstacademie besefte ik me dat ik er niet gelukkig was. Ik wilde namelijk meer. Ik wilde een eigen bedrijf starten en leven van mijn kunst. Die droom leek me fantastisch, maar ik zat nog maar in het tweede jaar van mijn studie. Toch besloot ik om de stap te wagen en te stoppen met mijn studie. In die zomer deed in mee aan de kunstroute in Zaltbommel waar ik meteen 2 werken verkocht! Ik wist dat ik de goede keuze had gemaakt en besloot om uit te gaan zoeken hoe ik mijn bedrijf kon starten. Deze plannen werden even uitgesteld omdat ik ten huwelijk werd gevraagd en de vraag kreeg of ik een kinderboek wilde illustreren. Tegen beide kon ik geen nee zeggen natuurlijk!

Een eigen bedrijf

Toen ik getrouwd was verhuisde ik naar Rotterdam waar ik mijn bedrijf startte. Eerst werkte ik in een tijdelijk atelier en daarna in een atelier onder de kubuswoningen in het centrum. Ook ontdekte ik de kracht van social media en kwam er ook achter dat alleen rondkomen van schilderijen nog niet zo gemakkelijk was. In januari 2014 opende ik mijn shop op Etsy. Spannend en leuk tegelijk. Nu moest ik ook nog iets vinden om daar te gaan verkopen!

foto's samenVoor onze bruiloft hadden we destijds een stempel laten maken en ik bedacht me dat het leuk zou zijn om dat eens zelf te proberen. Ik zocht filmpjes op internet en deed wat pogingen. Tot mijn verrassing vond ik het ontzettend leuk, omdat ik net als bij schilderen iets creëer met mijn handen. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer aanvragen binnen en inmiddels zit ik al over de 150 handgemaakte stempels heen! Dat had ik nooit kunnen dromen! Ik wilde meer uit de stempels halen en besloot om een stempelcollectie te ontwerpen die blijft groeien en groeien.

België

studioVoor het werk van mijn man wonen we sinds november 2014 in België, vlak bij de Franse grens. Achter ons huis is een groot bos waar we graag wandelen om daar te genieten van de natuur, foto’s te maken en de rust te voelen. Een heel groot verschil met het grote Rotterdam! Ook moest er heel wat gebeuren op zakelijk gebied. Mijn bedrijf moest worden opgezegd en ik moest in België een nieuw bedrijf opstarten. Nu werk ik vanuit huis, met een grote kamer die ik gebruik als atelier. Ik geniet ervan om hier te werken.

Wat ik mooi zou vinden is om naast mijn stempels ook steeds meer art prints te verkopen in mijn shop. Exposities te hebben waar ik mijn schilderijen kan verkopen, nog meer boeken te schrijven en steeds kan blijven doen waar ik gelukkig van word. Of dat nu schilderen, schrijven, fotograferen, stempels maken of ontwerpen is. Dat vind ik misschien ook wel het leukste aan zelfstandige zijn; dat ik de mogelijkheid heb om elke dag te doen wat ik leuk vind. Die vrijheid vind ik heerlijk.

Webwinkelhelden

Naar België verhuizen, daar weer een heel bedrijf opstarten en runnen is soms best alleen. Zeker omdat je als zelfstandige werkt. Daarom vond ik het ontzettend leuk toen het idee ontstond om samen met verschillende webwinkeleigenaren een groep te voren genaamd de webwinkelhelden. Een groep om al je vragen over je bedrijf te kunnen stellen en elkaar verder te helpen. Daar ontstond ook het idee om verder naar buiten te treden. Dit keer niet alleen voor de webshopeigenaren maar ook gericht op jou, de klant. Door de Facebookpagina en de blog te volgen leer je het gezicht kennen achter de verschillende webwinkels. Ook komen er regelmatig leuke acties, DIY langs en leuke blogs.

11021247_1559290891014446_1492936916306687433_n

3 thoughts on “Doen waar je gelukkig van wordt

Geef een reactie